Skûtsje Ebenhaëzer

Het wedstrijdskûtsje van Dokkum!

Bakkerij Sijtsma

Sinds januari 2015 heeft de bakkerij een nieuwe eigenaar. Geert Sijtsma is de huidige directeur. Vanwege deze overname is er voor gekozen om ook de bedrijfsnaam, huisstijl en ook de website te veranderen.

Drie generaties lang hebben de Kooistra’s brood gebakken in Dokkum en konden deze keer de bakkerij niet overdragen aan een familielid. Geert Sijtsma is 25 jaar lang als bakker (en later bedrijfsleider) voor de heer Kooistra in dienst geweest en vond het tijd worden om de volgende stap te maken. Per januari 2015 was daar dan het moment en sindsdien is hij de nieuwe directeur. Vanwege deze overname is er voor gekozen om ook de bedrijfsnaam, huisstijl en ook de website te veranderen. Uiteraard bieden wij u dezelfde kwaliteit en flexibiliteit maar dan met een nieuwe naam en in een nieuw jasje.

De bakkerij is al sinds 1900 in Dokkum gevestigd. Eerst op de Voorstreek aan de Dokkumer Ee en vanaf 1994 aan de Uithof. In 1994 is de bakkerij aanzienlijk vergroot en is zich gaan concentreren op het ambachtelijk produceren van brood, koeken, vruchtenbrood en suikerbrood. De bakkerij is ingericht met een koelbaan en een automatische snij/inpakmachine wat voor deze relatief bescheiden bakkerij een grote uitzondering vormt. Vanaf 2000 is het zich gaan specialiseren in het maken van suikerbroden. In januari 2009 zijn thermische olie ovens in gebruik genomen die de constantheid en kwaliteit van de producten sterk verbeterde.

Klik hier voor de website van Bakkerij Sijtsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *